Tragédia

2023.01.19. 10:00

A Bódva elsodort egy kislányt

Miután kimentették a kislányt a folyóból, a gyermekkórházba szállították mentőhelikopterrel.

HE

A gyermeket mentőhelikopterrel szállították kórházba, ám nem sokkal később életét vesztette.

Fotó: MW

Egy két és fél éves kislányt eszméletlen állapotban emeltek ki a Bódva folyó vizéből, amelybe beleesett, majd négy kilométert sodródott. A Szepsiben élő gyermeket mentőhelikopterrel szállították kórházba, ám nem sokkal később életét vesztette.

A szerencsétlenség január 18-án történt, a délutáni órákban. Miután a kimentették a kislányt a folyóból, a kassai egyetemi gyermekkórházba szállították mentőhelikopterrel.

„Mentőszolgálatunk kassai legénységét a ma délelőtti órákban riasztották a Szepsiben található romatelep mögötti területre, ahol egy kislány a Bódva folyóba csúszott. A sürgős felszállás után a legénység a célállomás felé vette az irányt, ahol a mentősök már a helyszínen tartózkodtak. A 2,5 éves gyermek szív- és légzésfunkciós újraélesztésen esett át, amelyben a légi mentősök is segítettek. A gyermeket ezután a mentőhelikopter fedélzetén mesterséges tüdőlélegeztetésre kapcsolták, és azonnal átszállították a kassai egyetemi gyermekkórházba, ahol folyamatos újraélesztés mellett átadták az aneszteziológiai és intenzív gyermekosztály orvosainak gondozásába” – közölte az Új Szóval Zuzana Hopjaková. A kislány halálhírét a lapnak egy hozzátartozó erősítette meg.

Azt pontosan nem lehet tudni, hogyan esett a folyó vizébe a kislány, ám helyi lakosok szerint a gyermek egyedül, a szülei nélkül lehetett a folyó közelében. Állítólag az esetet ketten is látták, s egyikük a vízbe ugrott, hogy segítsen a kislányon. Ő hozta ki a picit a vízből, majd adta át a tűzoltóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában