Vigyázzunk!

2022.08.01. 12:30

Két balesetben kilenc sérült Sátoraljaújhely térségében

Mindkét balesetet az okozta, hogy nem az útviszonyoknak megfelelően választották meg a jármű sebességét. Vagyis túl gyorsan hajtottak a szakadó esőben.

HI

Tizenöt perces különbséggel történt két baleset Sátoraljaújhely közelében vasárnap délután. A közeli helyszín és időpont nem véletlen, ugyanis éppen akkor volt a térségben zivatarszerű esőzés, amely alatt illett volna minden autósnak visszavennie a sebességből. Ezt azonban nem mindenki tette meg. Kilenc sérült lett a következménye.

Beszorult sérültek, mentőhelikopter

Az első baleset 16 órakor történt a 37-es főúton Sátoraljaújhely határában. A megyei rendőr-főkapitányságtól kapott információk alapján egy szlovák állampolgár közlekedett az érintett útszakaszon Sárospatak felől. Az elsődleges adatok alapján a jármű sebességét nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg, melynek következtében egy balra ívelő kanyar után a vizes úttesten megcsúszott, és áthajtott a szemközti sávba. Itt a gépkocsi jobb elejével nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő, sátoraljaújhelyi lakos által vezetett járműnek. A vétlen autó a szalagkorlátnak hajtva állt meg, míg a másik megpördülve a sáv közepén.

A baleset következtében a szlovák autóból kirepült egy ember. Őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az autó egyik utasát, valamint a magyar rendszámú jármű sofőrjét a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsolódott járművekből. A balesetben összesen négyen sérültek meg súlyosan, míg az elsődleges adatok alapján az okozó sofőr hámsérülésekkel megúszta a balesetet.

Keresztbe csúszott

Az első balesethez még éppen csak érkezett a segítség, amikor 16.15-kor a Sátoraljaújhelyet és Karcsát összekötő úton is összeütközött két autó, még Alsóberecki előtt. Itt az elsődleges adatok alapján Sátoraljaújhely irányából közlekedett egy autó, amelynek vezetője szintén nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg a jármű sebességét és egy jobbra ívelő kanyarban megcsúszott. A jobbra kicsúszás miatt a sofőr ellenkormányzott, amelynek következtében keresztbe csúszott az úttesten. A szemből érkező autós észlelte a megcsúszott járművet, vészfékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést. Így oldalba kapta a megcsúszott autót, amely az oldalára borulva állt meg az út menti árokban. Ebben a balesetben öten sérültek meg, az elsődleges adatok alapján mindenki könnyebben. Mindkét eset körülményei vizsgálja a rendőrség.

Előzzük meg a bajt!

A balesetek kapcsán a megyei rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben igazítsák a járművük sebességét az út és a látási viszonyokhoz, lassítsanak, ha az időjárási körülmények ezt megkövetelik, hogy elkerülhetők legyenek a hasonló balesetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában