Miskolc

2022.05.09. 08:58

Karóval támadt haragosára

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt, aki Miskolcon, egy autóbuszon találkozott össze korábbi haragosával, egymásnak kiabáltak, majd leszállva a járműről vitatkozni kezdtek, de a sértett elment, a vádlott viszont egy 1,5 méteres fakaróval utána szaladt és ütlegelni kezdte.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2021. szeptember hónap elején az esti órákban Miskolcon, egy autóbuszon utazott, amikor észrevette korábbi haragosát, és ökölbe szorított kézzel azt kiabálta neki, hogy „mi van menő?” A férfi visszaszólt neki, „mi lenne menő!” kijelentéssel, majd leszálltak és vitatkozni kezdtek, de ekkor még nem volt tettlegesség.

A férfi hátat fordítva elment a barátnőjével, de néhány perc múlva a barátnője azt kiabálta, „vigyázz, szalad a karóval!”, és a sértett meglátta a vádlottat, aki egy 1,5 méteres fakaróval a kezében rátámadt, megöléssel fenyegetve rögtön a feje irányába ütött. A sértett védekezésként felemelte a bal lábát, így az ütés azt találta el, a vádlott ekkor újból ütött, amit a sértett a jobb karjával hárított.

A vádlott tovább támadott, a karóval a sértett combjára ütött, majd közvetlenül ezután fejen ütötte, amely olyan erejű volt, hogy a sértett a földre esett. A vádlott a földön fekvő sértettet még egyszer megütötte, amikor barátnője a védelmére kelt, a vádlott és a sértett közé állt, így véget vetve a cselekménynek.

A bántalmazás következtében a sértett a testfelületén zúzódásos és karcolásos, míg a fején repesztett sérüléseket szenvedett el, melyek 8 napon belüli gyógytartamúak, könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában