Garázdaság és könnyű testi sértés

2022.04.06. 08:42

Tizenöt állast kapott, mert nem térdelt

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt, aki 2022. február elején a déli órákban egy mezőkövesdi oktatási intézményből a kiskorú tanuló fiút elhívta egy közeli játszótérre, ahol több esetben ököllel és tenyérrel bántalmazta.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. február elején a déli órákban egy mezőkövesdi középiskola udvaráról elhívta a kiskorú fiú diákot azzal az ürüggyel, hogy beszélni szeretne vele. Amikor a vádlott a kiskorú fiúval megérkezett a szomszédos játszótér területére, ahová egyébként más tanulók is elkísérték őket, felszólította a kiskorú sértettet, hogy térdeljen le, vagy meghal. Ezután azt is mondta neki, hogy térdeljen le, és számára szexuális cselekményt végezzen. A sértett a felszólításoknak nem tett eleget, ezért a vádlott először tenyérrel arcon ütötte, majd lefejelte. Ezt követően viszont tenyérrel és ököllel is mintegy tizenöt alkalommal, kisebb erővel állcsúcson ütötte, majd eltávozott a helyszínről, azonban részéről a bántalmazás nem a szexuális cselekmény kikényszerítése érdekében történt.

A kiskorú sértett 8 napon belül gyógyuló, az orr zúzódásával járó sérüléseket szenvedett el.

A sértett és törvényes képviselője könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztettek elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában