Hivatalos személy elleni erőszak

2022.03.28. 12:10

Őrizetben a rendőrre támadó borsodi férfiak

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vasárnap gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő két férfit, és ma az Ózdi Járásbíróság elé állítja őket - tájékoztatott honlapján a Magyarországi Ügyészség.

2022. március 27-én, reggel 7 órakor a rendőrök csendháborításról szóló bejelentés miatt egy borsodi ingatlanon intézkedtek – többek között – a rendezvény szervezőjével, és közölték, hogy a szabálysértési eljárás lefolytatása miatt előállítják a rendőrkapitányságra. A férfi ezt tudomásul vette, és beült a rendőrautó jobb hátsó ülésére.

 

A rendezvény két résztvevője a rendőri intézkedést kiabálva kifogásolta, a rendőröket társuk elengedésére, őt pedig a szolgálati gépkocsiból való kiszállásra szólították fel, eközben agresszívan megindultak a rendőrautó felé. A járőrök próbálták távol tartani a két férfit a gépkocsitól és felszólították őket, hogy fejezzék be. Az egyik férfi erőteljesen megragadta a rendőr zászlós csuklóját, míg a másik, a gépkocsi hátsó ajtaját kezdte rángatni – amelyet eközben a rendőr törzszászlós próbált becsukni –, magatartásukkal erőszakkal akadályozva társuk előállítását.

 

Az elkövetők támadó magatartásukkal csak a rendőr zászlós által alkalmazott könnyfakasztó gáz hatására hagytak fel, az előállított személlyel a helyszínre érkező megerősítő erő megérkezését követően tudtak csak elindulni.

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte az elkövetők őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a két férfit, akik mindketten tagadták a bűncselekmény elkövetését. Az elkövetők gyanúsítás ellen bejelentett panaszát – és egyikük őrizet elrendelése ellen bejelentett panaszát – a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította.

 

A nyomozó ügyészség az elkövetéstől számított 30 órán belül bíróság elé állítja a két férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában