rablás

2021.11.06. 11:42

Kirabolta italozópartnerét egy fiatalember Zilizen

A sértett másnap visszakérte telefonját, majd feljelentést tett.

Forrás: police.hu

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat az Edelényi Rendőrkapitányság büntetőeljárást egy 18 éves fiatalemberrel szemben – írja a police.hu.

A gyanúsított 2021. november 4-én az esti órákban együtt italozott ismerősével Zilizen. Együtt indultak otthonuk felé, azonban útközben az 53 éves sértettet ismerőse bántalmazni kezdte, és telefonja átadására szólította fel. A támadó jól tudta hol van a sértett telefonja, mert korábban megkérdezte tőle a pontos időt és látta, hogy hová teszi el azt a tulajdonosa. Az ütlegelés végül addig tartott, amíg a rabló megszerezte a készüléket. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A megvert férfi reggel elment támadója otthonához, ahol kirablója édesapjának elmondta a vele történteket. A szülő azonnal elvette gyermekétől a kérdéses telefont és visszaadta azt a kapuban várakozó tulajdonosnak.

A sértett ezt követően feljelentést tett a rendőrségen. Az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalt.

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekmény vonatkozásában beismerő vallomást tett, alkoholos befolyásoltságát jelölte meg tette okaként.

A nyomozók 2021. november 5-én őrizetbe vették a 18 éves terheltet és kezdeményezik letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában