Hivatalos személy elleni erőszak

2021.10.21. 19:30

Intézkedő rendőröket támadt meg az apa-fia páros

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. október 16-án este egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek a rendőrök, ennek során – előállítás céljából – egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz két férfi ellen, akik jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal akadályozták.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. október 16-án este egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek a rendőrök, ennek során – előállítás céljából – egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről. A férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán tartózkodott, és az egyik rendőrt megöléssel fenyegette, miközben megragadta annak ruházatát, majd ököllel, közepes erővel mellkason ütötte. A rendőr a 49 éves férfit magától ismét ellökte és a karját megragadva próbálta megbilincselni.

Az édesapjával és testvérével szembeni rendőri intézkedést észlelő és azt megakadályozni szándékozó szintén ittas 24 éves férfi a presszó kapujánál ekkor hátulról erősen megszorította a rendőr nyakát.

A rendőr az idősebb férfit elengedve hirtelen megfordult, és a fiatalabb férfival szemben elvezető fogást alkalmazva egy jelenlévő polgárőr segítségével megbilincselte.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://boon.hu/wp-content/uploads/2021/10/483586820211020knyfhiveszempkor.mp4"][/video]

Az őrizetben lévő elkövetők gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozó ügyészség álláspontja szerint a – többszörösen – büntetett előéletű idősebb férfi és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfi letartóztatása nem mellőzhető. A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványa ellenére nem rendelt el személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést. A döntéssel szemben az ügyész fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában