Garázdaság

2021.06.06. 18:15

Ittasan randalírozott egy testvérpár a romkocsmában

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben, akik egy sátoraljaújhelyi kocsmában ittasan előbb inzultálták a vendégeket és a vendéglátóhely tulajdonosát, majd egy férfit bántalmaztak is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint, a vádlottak – akik testvérek – 2020. augusztus 15-én késő este, erősen ittas állapotban jelentek meg a szórakozóhelyen, ahol tovább italoztak és eközben kihívóan provokálták az ott tartózkodó tulajdonost és a többi vendéget. Ennek során a férfi vádlott minden ok nélkül belekötött egy másik férfiba és olyan erővel meglökte, hogy nekiesett vádlott nőnek, aki ettől a földre került. Mikor a megtámadott férfi számon kérte a vádlottat a cselekménye miatt, ő újra támadásba lendült és rángatta, karmolta a férfit aki védekezni próbált, így végül dulakodás közben mindketten a földre estek.

Miután a dulakodás véget ért, a megtámadott férfi visszament a pulthoz, azonban ekkor a vádlott nő támadta meg és a pólóját rángatta, ami el is szakadt.

Eközben a szórakozóhelyen tartózkodó vendégek kikísérték a férfi vádlottat az utcára, a nő pedig utánuk indult és eközben szándékosan leseperte a pulton levő poharakat, felrúgta az udvaron levő cserepes virágot, valamint magához vette a szórakozóhely reklámtábláját és azt kirugdosta az utcára, majd ott eldobva összetörte azt.

A vádlottak cselekményének az időközben értesített rendőrök kiérkezése vetett véget, akik mindkét vádlottat előállították.

A megtámadott férfi a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban könnyű testi sértés miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a büntetett előéletű férfival szemben közérdekű munka büntetés kiszabására, míg a büntetlen előéletű nővel szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt az Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában