Bántalmazás

2021.04.17. 18:15

Nehezen viselte a szakítást, ezért összeverte a volt párját

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt, vádat emelt azzal a férfival szemben, aki megverte a volt barátnőjét.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint, a vádlott néhány hónapon keresztül élettársi kapcsolatban élt a sértett nővel, aki azonban 2021. február 11-én szakított vele. A fenti napon kora este, a sértett a testvérével és egy barátnőjével gyalogosan hazafelé tartott a múcsonyi lakására, mikor összetalálkoztak a kerékpárral arra haladó vádlottal. A férfi a volt párját meglátva leszállt a kerékpárjáról, odalépett a nőhöz, megragadta a karját és trágár módon szidalmazni kezdte, mert állítása szerint megcsalta. A szidalmazás közben, a vádlott a fején és a testén ököllel több alkalommal megütötte sértettet, majd miután a nő a földre került, többször belerúgott.

A történteket látva, a sértett testvére a közelben lévő lakásukra szaladt és szólt az édesanyjuknak, míg a sértett barátnője megpróbálta elhúzni a vádlottat a sértett közeléből. Miután a barátnő közölte a vádlottal, hogy kihívta a rendőröket, a férfi még kétszer megütötte a földön fekvő sértett fejét, majd kerékpárjára ült és távozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és a vádlottal szemben, könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában