emberkereskedelem és kényszermunka

2021.04.29. 18:45

Munkára kényszerítették a kiszolgáltatott sértetteket Rakacán

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását azoknak a gyanúsítottaknak, akik éveken át munkára kényszerítették a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértetteket.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított nő 2018 év végén az egyszerű körülmények között élő család hat tagját Rakacán, egy romos ingatlanban szállásolta el, míg két fia a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértetteket munkavégzésre kényszerítette. A sértettek a gyanúsítottak által üzemeltetett vegyesboltban, fakereskedésben és a ház körül dolgoztak, feladatuk volt az állatok gondozása, fapakolás és más, esetenként nehéz fizikai munka elvégzése. A két férfi erőszakkal és fenyegetéssel bírták rá a sértetteket a munkavégzésre.

A gyanúsítottakkal szemben munkavégzésre elszállásolással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indult eljárás, mely bűncselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértékére és a cselekmény jellegére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének; vagy a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítás eredményességét. Feltehető az is, hogy ismét bűncselekményt követnének el, ezért a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat.

A bíróság döntése végleges.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/emberkereskedelem-es-kenyszermunka-a-megalapozott-gyanu-5403148/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában