rendőrökre támadtak

2021.04.15. 19:30

„Megdöglötök, leszúrlak titeket”

Ítélet született a rendőrökre téglával és vasvillával támadó család ügyében.

Horváth Imre

ítélet

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség emberölés bűntettének előkészülete, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat egy apa és két fia ellen a Miskolci Törvényszéken.

Azt mondta, valakit meg fog ölni

A vádirat lényege szerint 2019 júniusában egy 24 éves büntetett előéletű férfi rendőri intézkedést kért arra hivatkozva, hogy verekedett és meg fog ölni valakit. A bejelentés alapján három rendőrségi szolgálati gépkocsi érkezett a helyszínre, amelyeket a férfi – azok elé állva – megállásra kényszerített, majd az autóból kiszálló rendőrök irányába indult és ütésre emelt kézzel, kiabálva bántalmazással fenyegette őket.

Miután a férfi felszólításra sem hagyott fel az agresszív magatartással, vele szemben könnyfakasztó gázt alkalmaztak. Ekkor a férfi bátyja egy nagyméretű, megközelítőleg 20 kilogramm súlyú betontömböt dobott az egyik szolgálati gépkocsi bal első kerekének, letörve annak dísztárcsáját. Ezután felvett egy téglát, amit az egyik rendőr felé hajított, akinek ez elől sikerült időben elhajolnia, a tégla azonban így is eltalálta a rendőrautót, abban közel kétszázezer forintos kárt okozva.

Fellökte a rendőrt az apa

Miközben a rendőrök az idősebb férfival szemben intézkedtek, megjelent a fivérek apja is, és kijelentette, a fiát nem viszik sehova. A bilincselést végző három rendőrt a 49 éves férfi a földre lökte, majd megpróbálta őket a fiáról lehúzni.

Azt követően, hogy a rendőrök az idősebb fiú és édesapja ellenállását megtörték és a szolgálati gépkocsi felé vezették őket, a fiatalabb férfi egy vasvillát magához véve feléjük indult, majd azt öt méter távolságból három rendőr felé fordította, azt kiabálva, hogy „megdöglötök, leszúrlak titeket”. Azt, hogy a férfi az intézkedő rendőrök közvetlen közelébe érjen, a jelenlévő ismerősei akadályozták meg.

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és a fiatalabb férfit öt év hat hónap-, idősebb testvérét négy év börtönbüntetésre, mellékbüntetésül öt, illetve négy év közügyektől eltiltásra, míg édesapjukat két év, végrehajtásában három év hat hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az ellen minden érintett fellebbezést jelentett be.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/bozotvagoval-ittasan-tamadtak-a-rendorokre-eliteltek-az-agressziv-csalad-tagjait-5345371/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában