Halálos baleset

2021.04.29. 08:00

Halálos közúti balesetet okozott a 3-as úton

Nem tartotta be a követési távolságot, majd átkormányzott a szembesávba.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Encsi Járásbíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki gondatlanságból két ember halálával járó balesetet okozott a 3-as számú főúton. A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2018. december 15-én délelőtt Méra irányából Novajidrány felé haladt az általa vezetett tehergépkocsival. A vádlott nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó gépkocsi mögött, melynek vezetője úthiba miatt fékezett. A vádlott az ütközés elkerülése érdekében a teherautóval áttért a menetirányával ellentétes forgalmi sávba, ahol a szabályosan közlekedő sértetti gépjárműnek nekiütközött. A sértettek személygépkocsija az úttestről lehaladt, és a vízelvezető árokban az oldalára borulva állt meg. A két sértett a helyszínen életét vesztette.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a vádlottat 2 év szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a balesetben maga is megsérült, és azóta egészségi állapota is megromlott. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három napon belül nyilatkozik, hogy elfogadja-e.

https://boon.hu/boon-szirena/halalos-baleset-a-3-as-uton-meranal-2271412/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában