kettős gyilkosság

2021.01.25. 16:00

Másodfokon a nevelt fiait leszúró férfi ügye

A Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa kedden kezdi tárgyalni Sz. Á. ügyét, aki élettársára és annak 16, illetve 18 éves fiára támadt késsel. A fiúk halálos sebet kaptak, míg a nőt órákig tartotta fogva több szúrt sérüléssel.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék Sz. Á. vádlottat, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapítva, hogy a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2018 novemberében, az éjjeli órákban ittasan érkezett haza, az élettársával és annak két gyermekével közösen használt ózdi lakásba, ahol a sértettek már aludtak. Magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, mellyel az ágyban fekvő élettársát kétszer mellkason szúrta úgy, hogy a kés az asszony mellkasában maradt. Ezután a nála lévő másik késsel az egyik gyermekre támadt, őt kétszer mellkason szúrta. Időközben a vádlott a gyermeke védelmére siető élettársát a nála lévő késsel a lábszárán sebesítette meg, miközben „Megöllek benneteket!” kifejezést használva fenyegette őket. Ezalatt a másik gyermek megpróbálta elhagyni a lakást, azonban a vádlott utolérte és három vágást ejtett a sértett fiatal fején, majd két alkalommal szívtájékon szúrta. A két gyermek a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a lakás kulcsát magánál tartotta, az élettársát, akinek testében továbbra is benne volt a sérülését okozó kés, nem engedte ki a lakásból, hozzá mentőt nem hívott. A sértettnek több óra elteltével, dél körül sikerült megszöknie a lakásból, azonban a vádlott utána ment és továbbra is megöléssel fenyegette. Az asszony a szomszédoktól kért segítséget, akik telefonon értesítették a rendőrséget. Miután a vádlott ezt megtudta, a lakás padlására ment, ahol egy késsel szívtájékon szúrta magát. A sértett nőt és a vádlottat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

(A borítóképen: Az előző tárgyalás)

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ejszaka-kessel-erkezett-a-halal-4743454/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orakig-volt-a-kes-a-no-mellkasaba-szurva-3869895/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nem-tudja-pontosan-hogyan-szurta-meg-nevelt-fiait-3967656/

https://boon.hu/boon-szirena/kettos-emberoles-ozdon-elozetes-letartoztatasban-a-csaladjat-lemeszarolo-ferfi-2277025/

https://boon.hu/boon-szirena/kettos-emberoles-ozdon-anyjukat-vedtek-a-fiuk-2277223/

https://boon.hu/boon-szirena/kettos-emberoles-ozdon-orakat-kellett-halott-fiaival-toltenie-a-nonek-2277301/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában