Baleset

2021.01.26. 15:49

Kútba zuhant egy idős férfi

Időben érkezett a segítség egy kútba zuhant edelényi férfihoz, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a rendőrök, és a katasztrófavédelem munkatársai.

Forrás: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2021. január 26-án 10 óra előtt érkezett a bejelentés, miszerint Edelényben a Kossuth Lajos utcában egy férfi egy körülbelül nyolc méter mély kútba esett.

A 82 éves házigazda vízért ment a családi házuk udvarára, amikor elveszítette az egyensúlyát és belezuhant a kútba. A helyszín közelében járőröző edelényi egyenruhások a szomszéd lakótól kölcsönkért létrával próbálták kimenteni a szerencsétlenül járt tulajdonost – és eközben értesítették a katasztrófavédelem munkatársait is – mivel a létra nem volt megfelelő hosszúságú.

A rendőrök a további segítség megérkezéséig próbáltak más eszközt keresni a mentéshez, illetve szóval tartották a hámhorzsolásokat szenvedett sérültet, akit a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók – mentőkötél és létra segítségével – a hideg vízből, kihűlt állapotban emeltek ki és átadták a mentőknek.

A mentőszolgálat munkatársai a férfit egy miskolci kórházba vitték további ellátás céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában