Bűnügyi hírösszefoglaló a hétről

2021.01.31. 20:00

Kábítószerkereskedelem, kevesebb a halálos baleset, sikkasztás

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban január 25-e és január 31-e között.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Új módszerekkel próbálkoznak az unokázós csalók – Annak ellenére, hogy számos bűnözői csoportot felszámolt a rendőrség, újabb módszerekkel próbálkoznak a bűnözők.

Brutálisan összeverte haragosát a férfi – Súlyos sérüléseket okozhatott haragosának az a férfi, akinek január 29-én rendelte el letartóztatását a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája.

Az autót rugdosta, és a rendőrökre támadt – Megrongálta a rend­őrök autóját az intézkedés alá vont férfi.

Drasztikusan csökkentek a halálesetek az utakon – Történelmi mértékben csökkent az elmúlt esztendőben a közlekedési balesetben elhunytak száma.

A rendőrségen, egy rendőr jelenlétében vágta pofon haragosát – A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyfelek részére fenntartott helyiségében egy másik, a rendőrök által előállított nőre támadt.

Felborult egy személyautó Mezőkövesd mellett, a 3-as főúton – Felborult egy személyautó szombat reggel Mezőkövesd mellett, a 3-as főút 142-es kilométer szelvényében.

Baleset miatt lezárták a 3-as főútat Mezőkövesdnél – Felborult egy gépkocsi a 3-as főúton, Mezőkövesdnél, Miskolc irányában. Az útszakaszt a mentés idejére lezárták.

A lakásán árulhatta a drogot – A Miskolci Járásbíróság január 29-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki borsodi településeken élőknek adhatott el feltehetően új pszichoaktív anyagot.

Megtalálták az eltűnt bácsit – Egy 71 éves asszony tett bejelentést 2021. január 28-án 17 óra után az Encsi Rendőrkapitányságon.

Köszönet helyett rátámadt a mentősökre – A Kazincbarcikai Járásbíróság előkészítő ülésen szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki 2019-ben Felsőnyárád közelében megrendezett autós rallyn az ellátását végző mentősökre támadt.

Nem elégedett meg a kapott ötszáz forinttal, ezért kirabolta – A Miskolci Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 19 éves férfival szemben.

Eladta sógora kocsiját, majd azt mondta, hogy ellopták – Sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki az edelényi rendőrök a 17 éves férfit.

Lefújták könnygázzal, majd földre vitték a dühöngő férfit a rendőrök – A hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt elrendelt nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két napon belül befejezte.

Motoros fűrészt és motort is loptak, a rendőrök elkapták – Két fulókércsi melléképületbe is betört az a helyi férfi, akit a rendőrök később azonosítottak, majd elfogtak.

A szemetesben talált hamis euróval fizetett – Fizetett a hamis 100 euróssal, és 30 ezer forintot vissza is kapott a boltban.

Bozótvágóval kergette élettársát – Elfogták a rendőrök azt a vizsolyi férfit, aki egy vitát követően menekülő élettársát egy késsel kergette a helyi művelődési házba, ahol megpróbálta megdobni, azonban ittasságából adódóan célt tévesztett.

Elfogták a rendőrök a síremlék tolvajt – A sátoraljaújhelyi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a tiszakarádi férfit.

Harmincegyszer fizetett más kártyájával – Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 58 éves helyi nővel szemben.

Segítségnyújtás közben fosztott ki egy mozgásában korlátozott nőt – Elfogták a rendőrök azt a nőt, aki kifosztott egy mozgásában korlátozott nőt Sajószentpéteren.

Ittasan vezetett és még balesetet is okozott – Ittasan ült volán mögé az a miskolci sofőr, aki később balesetet okozott, majd elhagyta a helyszínt. A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Sokba került az alkalmi munka – A rendőrök elfogták azt a férfit, aki alkalmi munkát végzett egy 87 éves idős úrnál Sátoraljaújhelyen, majd másnap visszament és a sértett figyelmét elterelve ellopta a spórolt pénzét.

Kútba zuhant egy idős férfi – Időben érkezett a segítség egy kútba zuhant edelényi férfihoz, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a rendőrök, és a katasztrófavédelem munkatársai.

Sok munkát adott a havazás – Az időjárással összefüggő műszaki mentések adták a legtöbb munkát a tűzoltóknak hétfőn Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Kútból mentettek Edelényben – Családi ház udvarán lévő kútba esett egy ember Edelényben, a Kossuth Lajos úton január 26-án.

Meg akart lépni a rendőrök elől az ittas, vezetéstől eltiltott, körözött férfi és ez még nem minden! – Edelényben közlekedett az a sofőr autójával 2021. január 22-én 18 óra előtt aki észlelve, hogy egy fényjelzést adó rendőrautó halad mögötte gyorsítani kezdett, az egyenruhások azonban megállították és igazoltatták.

Nyolc ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból – A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte azoknak az ügyeknek a vizsgálatát, amelyeket nyolc, ittas járművezetővel szemben folytatott.

Karambol történt az M3-ason – Egy, a leállósávban veszteglő műszaki hibás nyergesvontatónak ütközött egy személygépjármű Hejőpapi térségében.

A létra nem volt elég, megpróbálták újra – A járőrök a helyszínen elfogták azt a testvérpárt, akik már délután elloptak egy létrát, majd este újra betörtek egy miskolci céghez.

Hamis euróval akartak autót venni – Az eladónak gyanús lett a pénzköteg, így elállt az üzlettől, a rendőrök pedig lecsaptak.

Másodfokon a nevelt fiait leszúró férfi ügye – A Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa kedden kezdi tárgyalni Sz. Á. ügyét, aki élettársára és annak 16, illetve 18 éves fiára támadt késsel. A fiúk halálos sebet kaptak, míg a nőt órákig tartotta fogva több szúrt sérüléssel.

Összeütközött két autó Szerencsen – Egy embert a tűzoltók emeltek ki az egyik járműből.

Nem volt már nyitva a bolt, ezért betörtek a plébániára alkoholért – Nem volt már nyitva a bolt, ezért döntöttek úgy a gyanúsítottak, hogy a közeli plébánián keresnek még maguknak alkoholt. A Sajókazai Rendőrőrs befejezte az ügy vizsgálatát.

Betört a szomszédba, de lebuktatták a lábnyomai – A kitaposott út vezetett nyomra annál a betöréses lopásnál, amit a sértett szomszédja követett el Bódvaszilason.

Zárás a 3-as számú főúton – Műszaki mentés miatt a rendőrség lezárta a 3-as számú főutat, a Turul szobornál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában