Garázdaság és könnyű testi sértés

2020.12.15. 18:00

Tíz éves sérelmet torolt meg haragosán

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 43 éves férfi ellen garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt.

Horváth Imre

Forrás: shutterstock

A vádirat szerint a vádlott, aki egy borsodi kistelepülésen él, augusztus végén a délutáni órákban, ittas állapotban gyalogosan közlekedett az utcán, ahol összetalálkozott egy férfi ismerősével. Eszébe jutott egy tíz évvel korábbi családi sérelme, ezt rótta fel a férfinak, aki válaszul arra kérte, hogy ne foglalkozzanak ilyen régi dolgokkal, meg egyébként is senkinek sem hiányzik, hogy rendőrségi ügy és börtön legyen belőle.

Ekkorra már a vádlott élettársa is megérkezett, és hogy megakadályozza a konfliktus kialakulását, a vádlott elé állt. A vádlott viszont hirtelen kilépett mögüle és ököllel fejen ütötte a sértettet, majd lábon rúgta és a homlokán is megütötte. A sértett férfi el akarta kerülni, hogy verekedés alakuljon ki, ezért eltávozott a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el, és könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában