kábítószer

2020.12.12. 19:35

Potencianövelő szereket is forgalmazott a díler

Ózdon és a környező településeken élő fogyasztóknak adhatta tovább a kábítószert és az illegális potencianövelő szereket az a férfi, akinek vasárnap letartóztatását rendelte el az Ózdi Járásbíróság.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottal szemben december 9-én rendőri intézkedést foganatosítottak, amikor autójában és az általa használt ingatlanokban kábítószert, több száz darab magyarországi forgalmazási engedéllyel nem rendelkező férfi potencianövelő hatású gyógyszert, a kábítószer adagolásához, értékesítéséhez használt mérlegeket és egyéb eszközöket, valamint csaknem 6 millió forintot találtak. A gyanúsított korábban több ismerősének értékesíthetett speed néven ismer kábítószert, valamint illegális férfi potencianövelő hatású gyógyszereket.

A gyanúsítottal szemben kábítószer-kereskedelem és nem engedélyezett gyógyszer kereskedésével elkövetett gyógyszerhamisítás bűntette miatt indult eljárás, mely bűncselekmények miatt akár 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A büntetés mértékére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk esetleges befolyásolásával meghiúsítaná az eljárás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság 2021. január 12-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában