Miskolc

2020.12.05. 17:00

Kirabolta az autóbuszra váró férfit

Rablás miatt emeltek vádat egy 36 éves férfival szemben.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rabló a Miskolc egyik külső városrészében lévő buszmegállóban figyelt fel a sértettre. Miután leszólította, szóváltásba keveredtek, majd a vádlott többször megütötte a férfit, és azt követelte tőle, hogy adja át neki a kabátját. Miután a megtámadott a felszólításnak nem tett eleget, támadója a karját kicsavarta, lehúzta róla a kabátot, és azt a benne lévő mobiltelefonnal, pénztárcával, készpénzzel, személyes okiratokkal és bankkártyával együtt magával vitte.

Két nappal később a rabló egy miskolci dohányboltban megpróbált vásárolni a sértett nevére kiállított bankkártyával, azonban a vásárlást az üzlet terminálja elutasította, mivel a sértett a kártyát időközben letiltotta.

Csalással is vádolják

A járási ügyészség a férfit rablás bűntettével, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja. A vádiratban az ügyészség halmazati büntetésként börtönben letöltendő szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a sértett által bejelentett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak. A férfi letartóztatásban várja a bíróság döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában