garázdaság

2020.11.07. 20:30

Tört-zúzott, mert nem zuhanyozhatott

Az ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy 24 éves férfival szemben.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2020. július 27-én délután tisztálkodás céljából megjelent egy Sátoraljaújhelyen működő közösségi házban. Az intézmény rendeltetése szerint, egyebek mellett szociális rászorultság alapján és bizonyos feltételek fennállása esetén tisztálkodási és mosási lehetőséget biztosít a környéken élők számára. A vádlott az intézményben közölte egy ott dolgozó szociálpedagógussal, hogy azért jött, mert le akar zuhanyozni.

A nő felvilágosította a vádlottat, hogy a közösségi ház szolgáltatásait csak bizonyos feltételekkel veheti igénybe, amelyeknek ő nem felel meg. A vádlott előbb alkudozni kezdett a nővel, majd mivel nem ért célt, szóváltásba keveredtek. A vádlott végül kiabálva elindult kifelé az épületből és távozása során, dühében a bejárati ajtón lévő szúnyoghálót berúgta, amire az beszakadt, majd beleütött az ajtóba, ami ennek következtében behorpadt.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában