emberölési kísérlet

2020.11.28. 09:29

Megverte a férfit, így börtönbe kellett mennie, mérgében megszurkálta

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 34 éves férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a borsodi kistelepülésen élő vádlott a sértett férfival már korábban konfliktusba került, ami miatt börtönbüntetésre ítélték.

A vádlottnak 2019. május végén kellett volna bevonulnia a börtönbe. Április második felében a délutáni órákban, ittasan, húsvéti locsolkodásra indult a faluban. Az egyik háznál összetalálkozott a sértettel, akit felelősségre vont azért, hogy miatta kell börtönbe mennie. Szidalmazni kezdte, dulakodott vele, és kétszer ököllel, olyan erővel fejen ütötte, amitől a férfi szemöldöke felrepedt.

A ház gazdája azonban közéjük állt és megakadályozta a további verekedést. A hangoskodásra több rokon is megjelent, és kitessékelték a lakásból a vádlottat, aki azzal fenyegette a sértettet, hogy meg fogja szúrni, legyen oka annak, ha miatta két évet kell ülnie.

Az események után mintegy háromnegyed óra elteltével, amikor a sértett férfi gyalogosan elhaladt a vádlott háza előtt, a vádlott kiszaladt az utcára, hátulról bal kézzel átkarolta a sértett nyakát, és egy nála lévő késsel négyszer hátba szúrta. A szúrások közül egy áthatolt a ruházaton.

Az eseménynek szemtanúi voltak a sértett férfi nő rokonai, akik odaszaladtak és elrángatták a vádlottat, a sértettet pedig lakásukba vitték, levetkőztették, észlelték vérző sérülését és mentőt hívtak.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes szúrt sérülést szenvedett el, a halál bekövetkezésétől az orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában