jogtalan elsajátítás

2020.11.22. 15:30

Megtalálta, de nem adta vissza ivócimborája elhagyott mobiltelefonját

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt vádat emelt egy 35 éves nővel szemben.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint, a nő május 16-án délelőtt egy kazincbarcikai sörözőben italozott, miközben beszélgetni kezdett egy ittas állapotban lévő férfival. A férfi beszélgetés közben a mobiltelefonján videókat mutatott a vádlottnak.

A vádlott egy idő után távozott a sörözőből, de később visszaindult oda és a söröző közelében található füves területen talált egy mobiltelefont. A vádlott a telefonkészüléket magához vette, majd – miután ittassága miatt a sörözőbe már nem engedték be – hazament.

A nő a lakásán elővette a telefonkészüléket és azt jobban megnézve rájött, hogy az azé a férfié akit a kocsmában megismert. A vádlott ennek ellenére a készüléket 8 napon belül nem adta vissza a sértettnek, illetve azt nem adta le a hatóságnál sem. A telefonból kivette és eldobta a sértett SIM kártyáját, majd egy ismerősétől – akinek nem volt tudomása arról, hogy a készülék bűncselekményből származik – kért egy SIM kártyát és azzal használta a telefont egészen addig, amíg azt a rendőrség le nem foglalta tőle.

Az ügyészség a büntetett előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában