rablás

2020.11.30. 08:00

Késsel védekezett, mégis elvették a pénzét

Az udvarán támadta meg az idős férfit, majd behúzta a lakásba, hogy kirabolhassa.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az Ózdi Járásbíróság nyomozási bírája december 25-ig elrendelte a letartóztatását a férfinak, aki azért ment idős ismerőse házához, hogy akár erőszakkal is pénzt szerezzen tőle. A rendelkezésre álló adatok szerint október 17-én a sértett észrevette, hogy – az általa ismert – gyanúsított az udvarán tartózkodik, mire kinyitotta lakása bejárati ajtaját, és kérdőre vonta: mit keres ott. A gyanúsított azzal az ürüggyel, hogy cigarettát kér a sértettől, közelebb ment, majd meglökte, aki ettől hanyatt esett. A földön fekvő mozgásában korlátozott, idős embert a karjánál fogva behúzta a házba, és ott értékeket keresett. Időközben a sértett kést vett magához, és a gyanúsított felé szúrt. A támadó elmenekült, de magával vitt csaknem 200 ezer forintot és némi cigarettát. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben rablás miatt indult büntetőeljárás. A büntetés mértéke akár tíz év is lehet. Emiatt tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, vagy hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás eredményességét. A gyanúsított előéletére tekintettel az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. Ezért a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be, a védő három napon belül tesz nyilatkozatot a fellebbezés tárgyában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában