rablás

2020.11.13. 19:30

Az utcán szemelte ki áldozatát a rablás miatt elítélt férfi

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki Miskolcon a nyílt utcán belekötött egy járókelőbe, követte, megverte, majd elvette 70.000.-forintját.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. október 11-én délután a Szentpéteri kapu környékén sétált, amikor észrevette az arra haladó sértettet. Megszólította és pénzt kért tőle. Miután a férfi megtagadta a kérését a vádlott egy hirtelen mozdulattal hátba rúgta. A sértett a földre esett és a zsebéből kiejtette 1.000. – forintját, melyet a gyanúsított azonnal el is tett.

A sértett felállt, elindult, de a férfi követte, rángatta és továbbra is pénzt követelt tőle. A vádlott végül egészen az otthonáig kísérte a sértettet, bement a lépcsőházba, ahol ismét megütötte őt, majd elvette a nála lévő pénztárcáját a benne lévő 70.000.- forint készpénzzel és a sértett irataival együtt. A férfi a támadás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A bíróság a vádlottat rablás miatt 3 év 4 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá kötelezte arra, hogy a sértett kárát térítse meg. A büntetés kiszabásakor súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott a bűncselekményt útonálló jelleggel követte el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában