száguldott

2020.07.13. 14:30

Száguldozott, fának ütközött

Nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét az a fiatalember, aki egy úttestre kidőlt fának ütközött autójával a 37-es számú főúton.

Forrás: police.hu

A 37-es számú főúton közlekedett autójával egy 23 éves sátoraljaújhelyi férfi 2020. július 11-én 21 óra 30 perckor. A sofőr nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelően választotta meg járműve sebességét, és egy, a viharos szélben az úttestre kidőlt nyárfa törzsének ütközött.

A baleset során a sofőrt és 20 éves férfi utasát a mentőszolgálat munkatársai súlyos alsóvégtag sérülésekkel szállították kórházba.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a balesetmentes közlekedés alapja a szabályok betartása. Ebben az esetben az adott útszakaszon 90 kilométer per óra a megengedett legnagyobb sebesség, amely a jó időjárási és útviszonyokra vonatkozik. A helyszíni szemle során rögzített adatokból kiderült, hogy a gépjármű vezetője ezt a sebességet jelentősen túllépve közlekedett, és az időjárási viszonyokat is figyelmen kívül hagyta.

Továbbra is kérjük a közlekedőket az ilyen, és ehhez hasonló balesetek elkerülése érdekében a szabályok betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában