Kék hírek

2019.10.14. 18:00

Követni kezdte, majd kirabolta Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint október 11-én Miskolcon, miután sikertelenül kért pénzt egy járókelőtől, követni kezdte és kirabolta.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A gyanúsított a délutáni órákban szólította meg a sértettet egy forgalmas útszakaszon, hogy tőle pénzt kérjen. Miután a férfi nem adott, a gyanúsított követni kezdte, majd egy hirtelen mozdulattal hátba rúgta. A földre eső sértett zsebéből ekkor kiesett 1.000,- forint, melyet a gyanúsított azonnal el is tett. A sértett ezt követően hazaindult, de a férfi továbbra is ráncigálta és pénzt követelt tőle.

A gyanúsított végül egészen az otthonáig követte a férfit, ahol egy társasház földszintjén ismét megütötte, majd elvette a nála lévő pénztárcáját, a benne található 70.000,- forint készpénzzel és a sértett irataival. A férfi a támadás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyanúsítottal szemben rablás és közokirattal visszaélés elkövetése miatt indult eljárás, melyekért bűnösségének megállapítás esetén 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A férfi rendezetlen életkörülményeire és a kiszabható büntetés tartamára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, de az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanú befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítási eljárás lefolytatását vagy akár újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a gyanúsított szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így 2019. november 14-ig letartóztatását rendelte el.

A bíróság döntése véglegessé vált, az ellen sem a gyanúsított és védője, sem az ügyész nem jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában