kövekkel dobálóztak

2019.10.08. 08:30

Autómentő lett a szórakozó lányok áldozata

Megúszták próbára bocsátással, súlyos baleset is lehetett volna belőle.

Illusztráció

Fotó: Vajda János

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két fiatalkorú nő ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt. A vádlottak 2017 júniusának végén, az esti órákban az emődi bányatavakat Emőddel összekötő M30-as autópálya felüljáróján gyalogosan közlekedtek Emőd irányába. Megelőzőleg köveket vettek magukhoz, majd a felüljárón a Budapest irányában lévő oldalra érve a kövekkel szórakozásból dobálni kezdték az elhaladó autókat.

A szélvédőt találták el

Az autópálya ezen szakaszán közlekedett az autómentéssel foglalkozó sértett tehergépjárműjével, amin egy összetört gépjárművet szállított, amikor a lányok egyike egy kődarabbal eltalálta a szélvédőjét.

A teherautó szélvédőjének jobb felső sarka betörött és bepókhálósodott, a szélvédő olyan mértékben rongálódott, hogy cserére szorult, abban mintegy 200 ezer forint kár keletkezett. A Miskolci Járási Ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – tehát bírósági tárgyalás mellőzésével – mindkét vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában