Ózd

2019.09.27. 16:30

Késsel követelt, és hazakísérte az áldozatot

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta az Ózdi Járásbíróság ítéletét.

Illusztráció

A bíróság 5 és fél év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki fiatalkorú társával Ózdon a sértett nyakához kést szorítva követelte annak mobiltelefonját. Az elsőfokú ítélet szerint a vádlottak 2018. április 6-án a kora esti órákban az utcán sétáló sértettet megszólították és megkérdezték tőle, hány óra van. A sértett elővette a telefonját, majd miután válaszolt, továbbsétált. A vádlottak követték, és amikor a buszmeg­állóhoz ért, egy 14 centis pengéjű kést szorítottak a nyakához, miközben mobiltelefonját követelték.

A férfi átadta a készüléket, azonban a vádlottak továbbra sem hagyták elmenni, arra kényszerítették, kövesse őket. Útközben a sértett felajánlotta, hogy visszavásárolja a telefont, így közösen indultak pénzért az otthonába. A vádlottak az utcán várakoztak, míg a férfi bement a lakásba, és édesapjától kért segítséget. A vádlottak megijedtek, és elmenekültek.

Az Ózdi Járásbíróság az I. rendű fiatalkorút még előkészítő ülésen rablás elkövetése miatt jogerősen 3 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte. A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette: az elsőfokú bíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket, a kiszabott büntetés arányban áll a bűncselekménnyel, nincs helye a kiszabott joghátrány mérséklésének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában