Rendőrségi hír

2019.09.28. 13:30

Besurrantak

Magukat egy energiaszolgáltató cég munkatársainak kiadó tolvajok károsítottak meg egy szőlősardói asszonyt.

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységi Központjába érkezett bejelentés 2019. szeptember 26-án 14 óra előtt, miszerint egy 82 éves szőlősardói nőt két ismeretlen férfi meglopott. Az elkövetők a sértett figyelmetlenségét kihasználva a záratlan kapun és lakásajtón bejutva a házból egy táskát tulajdonítottak el, amelyben több tízezer forint készpénzt volt.

Amikor az asszony számon kérte az ismeretlen és jogtalanul benntartózkodó férfiakat, azok magukat az áramszolgáltató munkatársainak adták ki, és közölték vele, hogy díjtartozása van, majd távoztak a helyszínről. A rendőrök négy órán belül elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható két férfi egyikét, akit gyanúsítottként hallgattak ki. Az ügyben további nyomozási cselekmények várhatóak.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy soha ne nyissanak ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt! Kérjék el az engedélyüket, vagy a tevékenységükre jogosító okmányaikat. Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát.

Amennyiben mégis áldozattá válnak, azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában