Kék hírek

2019.08.27. 10:30

Kis híján agyonverte az idős nőt az ágyában

Az ablakon mászhatott be a miskolci lakásba a férfi az éjszaka kellős közepén.

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Lakásán, éjjel támadhatta meg idős áldozatát az a férfi, akinek a letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi május 29-én hajnal egy óra körüli időben – feltehetően a nyitott ablakon át – bement a sértett miskolci családi házába, ahol az idős nőre támadt, a fején és a testén többször megütötte. Az ütlegelés olyan erős volt, hogy ezek következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyes koponyasérülései keletkeztek. A gyanúsított 50 ezer forintot meghaladó értékben ékszereket, karórákat, valamint egy mobiltelefont vitt magával.

A gyanúsítottal szemben testi sértés, kifosztás és más bűncselekmények miatt indult eljárás, mely cselekmény miatt akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A törvényszék álláspontja szerint tartani kell attól, hogy a gyanúsított a büntetéstől félve a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; az esetleges bizonyítékok elrejtésével veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. A bíróság a felsorolt okok miatt a gyanúsított letartóztatását rendelte el, enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában