Beruházás

2023.08.10. 10:39

Újabb fejlesztés az Almási Kft.-nél

Épületbővítés, eszköz- és gépbeszerzés valósult meg az Almási Ipari és Kereskedelmi Kft.-nél, pályázati támogatás segítségével.

Boon.hu

A több mint 30 éve működő mezőkövesdi társaság a Széchenyi Terv Plusz program mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázati kiírásán 132,35 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. A beruházás kapcsán július végén tartottak sajtótájékoztatót az Almási Kft. telephelyén Mezőkövesden.

 

– Az igények megnövekedése miatt szükségessé vált a kapacitásbővítés vállalatunknál. Egyrészt kibővítettük a csarnoképületünket egy 198 m2 alapterületű épületrésszel, amelyet eszközök, anyagok raktározására használunk. Másrészt pedig új gépeket vásároltunk. Három termelő- és egy mérőgéppel gyarapodott gépparkunk, melynek révén felgyorsul és leegyszerűsödik a termelés – emelte ki ifjabb Almási Sándor ügyvezető az összesen több mint 240 milliós beruházással kapcsolatban.

 

A cég komplex fejlesztése új munkahelyeket is generált, hiszen a három új termelőgép kezeléséhez új munkavállalókat alkalmaz a cég, amely így már több mint kilencven ember számára nyújt munkát, megélhetést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!