Kapcsolatépítő

2023.06.29. 13:00

Budapesti „rapid randi” a turizmusért

Miskolci és fővárosi idegenforgalmi szakemberek kapcsolatépítő találkozója.

Boon.hu

Forrás: BOKIK

Hagyományteremtő szándékkal kezdeményezte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület azt a Budapesten megtartott szakmai találkozót, amelyen a turizmusban érdekelt és érintett vállalkozások együtt gondolkodhattak arról, hogyan találhat egymásra a fővárosi és vidéki kereslet-kínálat.

Egymásra hangolódva

Miskolcról szállodavezetők, utazási irodák képviselői, a város nagyrendezvényeit koordináló szakemberek, a MIDMAR, a Miskolci Egyetem, a Bükki Nemzeti Park, valamint vendéglátásban tevékenykedő vállalkozások képviseltették magukat a rendezvényen. Hasonló szakmai kör fogadta a program helyszínét adó Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában (BKIK) a borsodiakat, ami megteremtette a gyors egymásra hangolódás, a sikeres üzleti megbeszélés alapját. A mintegy négyórás találkozón a feleknek egy „rapid randi” keretében alkalmuk nyílt a bemutatkozásra is, a fővárosi partnerek megismerhették régiónk turisztikai attrakcióit, egyedi szolgáltatásait, azt a természeti és épített örökséget, amely komoly vonzerővel bír. „A regionális összefogás keretében a főváros abban tudja támogatni a vidéki régiókat, hogy az ideérkező turistáknak a kevésbé látogatott térségeket is bemutatja, kiajánlja. Budapest pedig úgy profitálhat az együttműködésből, hogy a vidéki régiók segítenek erősíteni a fővárosba irányuló belföldi idegenforgalmat" – mondta el Csókay Ákos, a BKIK főtitkára. 

Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke kiemelte: „A célunk nem más, mint Miskolcra hozni a lehető legnagyobb üzleti rendezvényeket, konferenciákat, tréningeket, csapatépítő programokat, és megtölteni a szállodákat, éttermeket. Ennek előfeltétele, hogy a miskolci és a budapesti vállalkozások, vagyis a fővárosi kereslet és kínálat egymásra találjon." A szervezők és a résztvevők egyaránt pozitívan értékelték a találkozót, és egyetértettek abban, hogy a – tapasztal szerzésen túli – konkrét gyakorlati eredményeket az elkövetkező időszak együttgondolkodása, közös munkája hozhatja el. A kapcsolatépítés következő fejezeteként a BKIK szervezésében budapesti vállalkozók csoportja látogat majd Miskolcra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!