Baleset-megelőzés

2023.12.07. 12:36

KEVE Sárospatakon is!

A „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogram keretein belül, a diákok, már az iskolapadban megtanulják a helyes közlekedés szabályait.

Boon.hu

Forrás: BIP - BAZ VMRFK Információs Portál

A vármegyei rendőr-főkapitányság munkatársai legutóbb a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájában jártak. Az oktatási módszer lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, játékosan oktatják az általános iskolás tanulókat. A közlekedési szakemberek játékos formában tanítják meg a gyalogos közlekedés alapszabályait, a gyalogátkelőn történő helyes átkelést és a legfontosabb közlekedési táblák jelentését. Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében 10 iskola vesz részt a KEVE-programban

Forrás: BIP - BAZ VMRFK Információs Portál

A „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogram 2017-ben indult a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Szegedi Tankerületi Központ közös együttműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában