Akció

2023.12.06. 06:30

Jótékony célért futottak az egyetemen - videó!

Jótékonysági Mikulás-futással támogatja a Sütni Jó! Alapítványt a Miskolci Egyetem.

Tiszlavicz Luca

A rajt pillanata

Fotó: Bujdos Tibor

Idén harmadik alkalommal öltött mikulás ruhát a Miskolci Egyetem sportközössége. Az eseménnyel Mikulás-csomagokat gyűjtöttek a hátrányos helyzetű gyermekek számára. A kezdeményezéssel a Sütni Jó! Alapítványt támogatja az egyetem közössége.

Személyes a kapcsolat

A megmozdulást az egyetem sportirodája kezdeményezte. „Szerettünk volna télen, ősszel és majd tavasszal is olyan megmozgató eseményt szervezni, ami egy kicsit összekovácsolja az egyetemi hallgatókat.” – mondta el Molnár Réka a sportiroda vezetője. Rátaláltak arra az akcióra, hogy kifejezetten csokit lehet gyűjteni a Sütni Jó! Alapítványnak, így ebből az indíttatásból úgy döntöttek, hogy összekötik a futást az adományozással.

Azt látják, hogy az egyetemi polgárok szívesen adnak, idén is több csomagot össze tudtak gyűjteni, valamint egyre többen vesznek részt az eseményen, aminek örülnek. „Végre sikerült hozzájuk is közel hozni ezt a kezdeményezést. A cél, hogy legyen egy sportos eseményünk, de mindenképpen hozzájáruljunk az adománygyűjtéshez, ami közös célja az egyetemnek is. A Sütni Jó! Alapítványt jelöltük idén, velük közvetlen a kapcsolatunk, korábban személyes történeteket osztottak meg velünk, amikor a csomagokat átadtuk. Nagyon fontosnak tartjuk azt a célt, amiért ők dolgoznak. Azokat a csomagokat, amiket megkapnak és nem tudnak kiosztani a későbbiekben a sütések alkalmával felhasználják.” – tette hozzá a sportiroda vezetője.

Jó cél a mozgásra és az adakozásra

Kiemelte, ezért is gondolják azt, hogy ez egy jó dolog, illetve több mindenkit is meg tudnak mozgatni ezzel az eseménnyel. Mindenki nagyon várja, ez az egyetemi összefogás minden szempontból jó – hangsúlyozta.

Előkerültek a piros sapkák, a pulcsik, valamint a jelmezek is és a bemelegítést követően útnak indultak a pirosba öltözött részt vevők.

Dr. Mayer Krisztina habilitált egyetemi docens több ilyen megmozduláson is részt vett már, most is jó szívvel jött, valamint idén rénszarvasos jelmezbe bújt az esemény kedvéért. Elmondta, mint egyetemi oktató úgy gondolja a futás az egészséget szolgálja. Példamutatás egy felől, hogy egy ilyen szabadidős sportrendezvényen részt vesz, illetve mivel ez egy jó jótékony célú futás is, fel tudják hívni a figyelmet arra, hogy vannak olyan nehéz sorsú gyerekek, akik kevesebbet, vagy egyáltalán nem kapnak ajándékot sem ilyenkor, sem máskor. Kiemelte, ez egy jó cél, mind a mozgásra, mind az adakozásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában