Helyi életstílus

2023.12.04. 21:24

Apakényeztető a hírről

"A hír szent, a vélemény szabad”, Pulitzer ezen gondolata állt a férfikör középpontjában a Pontközpontban.

Póczos Nikolett

Havonta egyszer összejönnek

Fotó: ÉM

A jó hangulatú férfi közösség vendége és témafelvezetője, ezúttal egy hölgy volt, Czikora Ágnes újságíró, a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda vezetője, aki megosztotta a jelenlévőkkel, hogy karrierje kezdetén még könyvtárba járt felkészülni egy-egy riport előtt, ami hosszú órákat vett igénybe a mai otthonról is elérhetővé vált webes felületekkel szemben. Az alapfelvetés az volt, hogy mekkora szerepe van az újságíróknak a hírek valóságtartalmának ellenőrzésében? Ma már bárkiből lehet hírgyártó, de vajon a társadalomnak van-e elegendő immunrendszere ahhoz, hogy helyén kezelje az egyes hírforrásokat? Kiből lehet „kapuőr”, aki a hiteles hírforrások őrzője? 

Havonta egyszer összejönnek

Szó volt még értékesnek és értéktelennek vélt tartalmakról, a tömegigények kiszolgálásáról és lokális hírek elsőbbségéről a globálissal szemben. Az est házigazdája, mint mindig most is, Jernei Péter volt, aki szintén apa szerepben moderálta a beszélgetést.

Az „apakényeztető” nevet viselő közösség minden férfi számára nyitott, akik havonta egyszer találkoznak egymással, hogy különböző témák mentén osszák meg egymás közt gondolataikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában