Sporthétvége

2023.10.07. 09:00

Soltész Miklós: fontos a közösségépítés az egyházi iskolák között

Az egyházi iskolák közötti közösségépítés fontosságáról beszélt Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborban szervezett felekezetközi sporthétvége pénteki megnyitóján.

Boon.hu

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a megnyitón

Fotó: Vajda János

Elmondta, a sporthétvégére az ország tizenkét településének iskoláiból érkeztek katolikus, református, evangélikus és baptista diákok. Kiemelte, bár hitbéli tanításban különbözőek, a kereszténységben egységet képeznek.
Soltész Miklós köszöntőjében arra bíztatta a tanulókat, hogy ismerkedjenek meg egymással, és erősítsék meg a diákcsoportok közötti kapcsolatot, hiszen - mint mondta - a közösség az, amely meg fogja őket tartani az egyházban, a családban és a nemzetben.
Közösségteremtő erő

Az államtitkár a nemzeti gyásznap kapcsán azt mondta: fontos mindenkinek emlékeznie "azokra a hősökre, akik a hazát szolgálták". Hozzátette, egy-egy nemzeti ünnepnek vagy nemzeti emléknapnak nagy közösségteremtő ereje van.
Hörcsik Richárd, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, a sporthétvégén egyaránt érvényesül az egyházak és a sportok közösségteremtő ereje. A résztvevő diákokat arra bíztatta, becsüljék meg iskolájukat, és építsék közösségeiket.
 

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke úgy fogalmazott, a Rákóczi Tábor a "találkozások helye", hiszen a nyáron 32 országból több mint 13 ezer magyar fiatal vehetett részt a szövetség táboraiban.
A háromnapos felekezetközi sporthétvége az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében a kormány támogatásával valósulhatott meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában