Kis hős!

2023.08.28. 15:06

A hat éves Noel megmentette édesapja életét

A talpraesett kisfiú a mentésirányító instrukciói alapján segített az eszméletét vesztett édesapján, akinek 15 percen múlt az élete.

Pap Gyula

Noel és az édesapja

Forrás: Olvasónktól

Kőrösi Ferenc olvasónk osztotta meg velünk keresztfia, a hatéves Noel történetét, mely drámaian indult, de a kisfiú talpraesett viselkedésének köszönhetően hepienddel végződött.

Pár nappal ezelőtt, hétvégén apukájával töltötte az időt a kisfiú Miskolcon, az apuka a kertben dolgozott. A nagy melegben egy vizes törülköző volt hivatott biztosítani a frissítést. A kimelegedett férfi megtörölte az arcát, ám nem vette észre, hogy egy lódarázs a törülközőben hűsölt. Az arcán csípte meg a férfit, aki forróságot érzett, majd elájult és a fejét is beütötte.

Az anyukáját hívta

A kisfiú megrémült, de nem vesztette el lélekjelenlétét és beszaladt a telefonért majd felhívta anyukáját. Az anyuka értesítette a mentőket és így konferencia beszélgetésben igyekeztek erőt adni a gyereknek és szakszerű tanácsokkal ellátni. Például a mentők útmutatása alapján egy kéznél levő jégkrémet tett az apuka mellkasára, ezzel ellenőrizve a légzés intenzitását, a bejutást elősegítendő megkötötte a kutyát és az utca végén várta a segítséget, amely időben meg is érkezett és két életmentő injekció és kezelés során visszatért az élet a szülőbe.

 

A mentők elismeréssel nyilatkoztak Noel tevékenységéről, az elsődleges megállapítás szerint körülbelül 15 percen múlott édesapjának az élete – idézte fel a keresztapa, aki joggal büszke keresztfiára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában