Programajánló

2023.08.31. 10:00

Tizenhetedszer érkezik a Császtai Búcsú

Szombaton tartják a rendezvényt, amely ezúttal rengeteg programmal várja a kilátogatókat.

Boon.hu

Fotó: ÉM

Már tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Császtai Búcsút az edelényi Császta Szőlőhegyen a Kálvária dombon. A rendezvényt ezúttal is Edelény Város Önkormányzata és az Edelényi Hegyek Közössége rendezi.

A program 10 órakor a hagyományos főzőversennyel rajtol el, 10.30-tól pedig a búcsúi szentmisét tartják meg a Hozsanna vegyeskar közreműködésével. Ezt követően zenés, táncos programok váltják egymást a Kálvária színpadon. Így érkezik az Egyszervolt Mesezenekar óriásbábokkal, Leblanc Győző és Szóka Júlia műsora, az Edelényi Férfikórus, az Edelényi Hagyományőrző Népdalkör és az Emődi Pincegazdák Dalárdája.

14.25-kor tartják az ünnepélyes megnyitót, melyet a Körmön Formációs Táncegyüttes követ, majd kihirdetik a főzőverseny eredményét és jön a Császta Néptáncegyüttes, mini dáridó Komáromi Pistivel, Abba Show a Csillag Musical Társulattal, a Kard és Kereszt Johannita Testvériség Hagyományőrző Egyesület haditorna bemutatója. Az idei élő nagykoncert 18.45-től a Zártosztály műsora lesz.

Reggel idén is közösségi terepfutást szerveznek az Edelényi Futók Egyesületének rendezésében. Lesz ingyenes dottó járat a városból és rengeteg kísérőprogram kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában