Portré

2023.04.28. 20:25

Női hajóskapitány mutatkozott be Miskolcon

Szőllősi Emese hajóskapitány volt a vendég pénteken a Pontközpontban és a róla szóló dokumentumfilmet tekinthették meg az érdeklődők.

PN

Szõllõsi Emese hajóskapitány és oktató, aki civilben projektmenedzser

Fotó: Bujdos Tibor

A 10 epizódból álló sorozatot a BluePixel Kommunikációs és Produkciós Iroda munkatársai forgatták. A filmeket minden hónap utolsó péntekén tűzik műsorra a közösségi térben a Weidlich udvarban. Szőllősi Emese hajóskapitány és oktató, aki civilben projektmenedzser. Már hivatali szakmai élete is kapcsolódott a hajózáshoz, annak engedélyeztetéséhez, szakdolgozatában foglalkozott a témával, majd magánélete összefüggésében, párjával kezdte a hajózást és időközben komoly jogosultságokat szerzett.

Többek között arról beszélt, milyen kihívásokkal néz szembe egy hajó vezetője, milyen problémákat kell megoldania, milyen fizikai munka és feladat hajót, esetében vontatóhajót irányítani. A hölgy kitért arra is, mely helyzetekben jelenthet kifejezetten előnyt a női gondolkodásmód, az a praktikus hozzáállás, amit ő képvisel. A problémamegoldó készség, az elhivatottság, akaraterő, a bizonyítási vágy – mind hozzájárul ahhoz, hogy megállja a helyét ebben a kifejezetten férfias szakmában.

Szőllősi Emese családanyaként, hivatalnokként gyakorolja folyamatosan a hajóskapitányságot, tehát számos helyen kell teljesítenie. És mára kivívta a férfiak elismerését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában