Multisport

2023.04.21. 18:53

Országosan is egyedülálló programot indított a DVTK

Az elmúlt hónapokban indult el a DVTK Multisport Program, amely során a régióban élő gyerekek és szüleik megismerkedhettek a DVTK által nyújtott lehetőségekkel.

ÉM

Szakképzett edzők segítségével ismerkednek a sportágakkal a kicsik

Fotó: DVTK

Az országosan is egyedülálló kezdeményezés a legkisebbek délutáni multisport foglalkozásától, az I. DVTK Sportnapon át, a szeptembertől induló diósgyőri multisport osztályig kivételes lehetőséget teremtett a legfiatalabb korosztály sportolására. 

2023 elején indították el a multisport programot szorosan illeszkedve a Diósgyőr missziójához. A program elsődleges célja, hogy az Észak-Magyarországi régióban olyan sportolási lehetőséget teremtsenek a legkisebbek számára, ami közelebb viszi őket a DVTK-hoz, és országosan is egyedülálló. A legnagyobb régiós multisport klubként jelenleg 24 sportágban versenyeztetnek utánpótlás sportolókat, amely azt eredményezi, hogy rendkívül differenciált a szakmai működésük.

Óvodások, kisiskolások 

A DVTK Multisport Program célcsoportja az óvodás és kisiskolás korosztály. A legkisebbeket a DVTK délutáni multisport foglalkozásain keresztül és a miskolci óvodákban személyesen érik el a szakemberek. A multisport foglalkozás keretein belül a 4-6 évesek minden héten egy új diósgyőri sportággal ismerkedhet meg, míg az óvodákban mindenki belekóstolhat a sportolás örömébe. A délutáni multisport foglalkozásra már több, mint százan jelentkeztek, ami további alkalmak meghirdetését eredményezte. 

Játékos foglalkozások voltak a sportnapon

Az első osztályosok a testnevelés órák keretein belül találkozhatnak a DVTK-val az iskolákkal kötött szoros együttműködésnek köszönhetően, míg a nagyobbak az I. DVTK Sportnapon ismerkedhettek meg nyolc diósgyőri sportággal egy egész napos programsorozat részeként, ahol több mint 650 kisiskolás töltötte meg élettel a DVTK Arénát. Mindemellett a Diósgyőr 2023 szeptemberétől elindítja multisport osztályát a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskolában is, ami páratlan lehetőséget biztosít majd az oda jelentkezőknek, mint például ingyenes mérkőzéslátogatás vagy sportpszichológiai együttműködés.

Sportágválasztás 

Az országosan is egyedülálló program egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy a gyerekeknek nem kell azonnal sportágat választaniuk és elköteleződniük egy irányba - ezzel rengeteg pénzt és időt spórolva a szülőknek - hanem az évek alatt a szakemberek segítségével fokozatosan alakulhat ki az a sportág, ami a legközelebb áll a jövő piros-fehér palántáihoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában