Bevezetés a kertészetbe

2023.03.20. 11:00

Tavaszi ébredés Négyesen

Háromalkalmas képzést szervez március-április hónapokban a Négyesi önkormányzat a kert gondozáshoz kapcsolódóan. A hétfői képzéseknek az önkormányzat tárgyalóterme és kertje ad majd otthont.

ÉM

Fotó: MW

A kezdő kertészek megtanulhatják a kurzus idején, milyen feltételeket kell biztosítani ahhoz, hogy a lehető legtöbb magból egészséges növény fejlődjön és milyen talajba, milyen mélységben és milyen távolságra kell elhelyezni a magokat, palántákat. Megismerhetik a gyógynövényes csávázást, hajtatást és pikírozás technikáit is. 

Március 20-án, hétfőn délelőtt a magvetés és palántázás témakörét járták körbe az érdeklődők. 

A második alkalommal, március 27-én 9 órától a szelíd növényvédelembe tekinthetnek be. És arra is választ kapnak, hogy a hasznos élőlényeket hogyan tudják a keretekbe csalogatni, majd rovargarázst készítenek közösen, melyet haza is vihetnek. 

A képzés utolsó foglalkozásán pedig, április 17-én a zöldségtermesztés és a komposztálás lesz a téma. Mely anyagokat használhatunk komposztanyagoknak és hogyan kell helyesen komposztálni és mulcsolni. 

A programvezető: F. Nagy Zsuzsanna, a Zöld Kapcsolat Egyesülettől.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában