Még segíthetünk

2023.03.19. 08:55

Nagyböjti élelmiszergyűjtést hirdetett a Karitász

A hétvégén még várják a tartós élelmiszereket a vármegyei gyűjtőpontokra, plébániákra.

DA

Tartós élelmiszereket várnak

Fotó: Knap Zoltán

Idén is meghirdette Tartós szeretet címmel hagyományos országos nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtését a Katolikus Karitász 2023. március 19. vasárnap estig, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) kezdeményezésére. A gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat a jótékonykodni vágyók a vasárnapi szentmiséken, illetve a hétköznapokon, valamint az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják az adományokat.

Jótékonyság a böjt része

A gazdasági válság – és annak következtében a rezsi- és élelmiszerárak emelkedése – olyan családokat is nehéz helyzet elé állít, akik eddig anyagi biztonságban tudtak élni. Növekedett azoknak a családoknak a száma, akik segítségre szorulnak. A hazánkban élő családokon szeretnénk segíteni, amikor idén is meghirdetjük a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést templomainkban – írja körlevelében az MKPK. Ima – böjt – alamizsna: ez a három lehet kísérőnk az idei nagyböjti utunkon is. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet ajándéka valósul meg. Ferenc pápa így tanít erről: „A szegényekkel találkozva a nagy szavak nem érnek semmit, hanem az kell, hogy az ember feltűrje az ingujját és személyes elkötelezettségével a gyakorlatban fejezze ki a hitét.”

A templomainkban összegyűjtött élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a gondviselő Isten szeretetének kézzelfogható jelét a nélkülöző családokba. A korábbi években meghirdetett gyűjtéseink eredményeképpen családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból állítottunk össze a rászorulóknak.

Húsvét előtt megkapják

Bármilyen tartós élelmiszer felajánlása lehetséges: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, étolaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – akár 1 kg liszt is segítség!

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak és egyedülállóknak, akiknek az alapvető élelmiszerek is hiányoznak a háztartásukból. A kisgyermekes családok esetében a csoportok édességgel, apró ajándékokkal is kiegészítik a csomagokat - olvasható a Katolikus Karitász honlapján.

Helyi adománypontok

Görögkatolikus Missziós Iroda, Miskolc, Szeles utca 35.

Karitász Pont, Miskolc, Király utca 5.

Szerencsi Karitász Pont, Szerencs, Béke utca 5.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában