Az ima segíthet

2023.03.30. 21:30

A békéért imádkoztak a pataki teológián

Közösen imádkoztak az orosz-ukrán háború végéért és a békéért a Sárospataki Református Teológiai Akadémián ukrajnai gyerekek, valamint különböző egyházi felekezetek képviselői csütörtökön este.

BSZA

Fotó: BSZA

Dr. Enghy Sándor professzor a teológia rektora elmondta: az egyik sárospataki művészeti iskola évtizedes jó kapcsolatot ápol egy hasonló profilú ukrajnai, lembergi (Lviv-i) tánciskolával, amelynek diákjai minden évben eltöltenek egy hetet Sárospatakon. Az ottani közösséggel ugyancsak jó viszonyban van a pataki ruszin nemzetiségi önkormányzat is. A rektor velük, valamint a hazai és kárpátaljai egyházi vezetőkkel történt egyeztetés után kezdeményezte az imaközösség létrehozására szervezett találkozót a teológián, ugyanis az ukrajnai gyerekek éppen ezen a héten vendégeskednek Sárospatakon. A velük érkezett görögkatolikus lelkész, Oleh Kindii lapunknak elmondta: nagyon hálásak magyarországi vendéglátóiknak, mert a gyerekeknek kikapcsolódást jelent egy kicsit kiszakadni az otthoni háborús körülményekből. Dr. Enghy Sándor kifejtette: vannak az életben olyan helyzetek, amikor már csak az ima segíthet, és a háború éppen ilyen. A teológia imatermében az oktatási intézmény munkatársai és diákjai mellett mintegy negyven ukrán anyanyelvű gyerek, kísérőik, a velük érkező görögkatolikus lelkész, a sárospataki történelmi egyházak képviselői, valamint a város önkormányzata részéről Aros János polgármester jelent meg, hogy részese legyen az imaközösségnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában