Kirándulás

2023.02.28. 13:30

Volt boldvai meghívására tettek látogatást a boldvaiak

Ismét kirándult a boldvai Idősek Klubja: nagy örömmel tettek eleget a Miskolci Zsidó Hitközség elnöki tisztjét betöltő Deutsch Miklós kedves meghívásának.

BOON

Forrás: Boldva PH

Deutsch Miklós több évtizeden keresztül élt a településen, így lehetőség volt felidézni a községben eltöltött éveket, a közös ismerősöket. A látogatásunk során először egy kiállítást tekintettek meg, ami a Mazsihisz Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon elnevezésű projektje keretében valósult meg. Láthattak a látogatók kegytárgyakat: talit, imakönyvet, tóratekercset, megtekinthették a hagyományos vallásos zsidó viseletet és megismerhették a miskolci zsidóság múltját is. Az igazi élményt a kiállított tárgyak mellett Markovics Zsolt főrabbi mindenkit lenyűgöző előadása jelentette.

Forrás: Boldva PH

„Ezután a bécsi leopoldstadti zsinagóga jegyeit magán hordozó, csodálatos egyházi épületbe látogattunk el. Szomorúan láttuk, hogy ez a patinás műemlék milyen rossz állapotban van, s már nem láthatja el eredeti feladatát. Bízunk benne, hogy hamarosan teljesül a zsidó hitközség álma, a régió legnagyobb zsinagógája megkapja a megérdemelt támogatást a felújításra és újra megnyitja kapuit. Köszönjük ezt a csodálatos délelőttöt, a kedves fogadtatást és vendéglátást! További munkájukhoz sok erőt és jó egészséget kívánunk!” - számolt be a látogatásról Boldva önkormányzata a közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában