Jegyzet

2023.02.13. 15:30

Bálint napja

Pap Gyula

Pap Gyula

Fotó: ÉM

Jogosan morognak a Bálintok, hogy a szemtelen Valentin "elvitte a show"-t, a közösségi média ezerrel fókuszál a szerelmesek napjának tartott ünnepre. Bár a pszichológus felhívja a figyelmet, hogy legalább ezen a szent napon ne erőltessük a "mondj valami romantikusat"-felhívást kedvesünknél, ám nem mindenkit kerül el a giccses megemlékezés ösztöne.

Nem mintha nem lenne szükség rá, hogy - uram bocsá' - az év minden napján kimutassuk szeretetünket valaki felé. És külön szerencsés, ha ez tartósan ugyanaz a személy. Az ebben mutatkozó kreativitás, ami igazán sokat elárul az érzelem mélységéről. Ünnepeljük hát bátran Bálintot vagy Valentint, fontos, hogy a nap elmúltával ne kopjon az érzelem.  

Mélyen igazságtalan azonban, hogy ezen a romantikus ünnepnapon viszonylag kevesen emlékeznek meg a szintén érintett lelkibetegekről és az epilepsziával küzdőkről, pedig nekik aztán igazán szükségük volna rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában