Csoda a tóparton!

2022.10.13. 16:38

Öt év után újra kifogták Bellát, a koi pontyot

Kiválóan sikerült a Fishing&Hunting csatorna hejőkeresztúri filmforgatása, amelynek során több nagy testű pontyot tudtak kamera elé állítani, köztük volt a Bella nevű koi ponty is, amely öt évvel korábban kifogtak egyszer.

ÉM

Péteri Sándor és barátja, Knitli Sándor öt napot töltött el a hejőkeresztúri Carp&Carp Lake-en, ahol Fishing&Hunting stábjával forgattak egy filmet, amely várhatóan decemberben jelenik majd meg a Fókuszban a horgászaton című sorozaton belül.  

A filmforgatás alatt számos 20 kiló feletti halat fogtak, ám az egyik legkülönlegesebb mégis egy aranyszínű koi ponty volt, amelyet Bellának hívnak, és 16,20 kilóval mérlegelték. 

Öt év alatt csak jó másfél kilót hízott 

„Előző nap a társam fotókat mutatott régebbi horgászatról és előkerült a koi képe is. Mondta, hogy Bellának hívják, és ő nevezte el így. Fehér a farka, onnan lehet megismerni. Erre hajnalban megjött a hal” – mesélte a Pecaverzumnak Péteri Sándor.  

A különleges koi a hajnali órában, szélcsendes időben érkezett húzós kapással.  

 

„Erős volt nagyon, de mivel csónakkal rámentünk, gyorsan szákba tudtuk terelni. Gyönyörű vizű bányatóról van szó, édesvízi medúzák élnek benne. Már öt méter mélyen a fejlámpa fényében világított a hal. Egyből felkiáltottam, hogy itt van Bella!” – emlékékezett vissza a fárasztás pillanataira Péteri Sándor.  

A dolog érdekessége, hogy barátja, Knitli Sándor öt éve ugyanazon a helyen fogta meg Bellát, ahol most is pecáztak. Akkor a hal 14,60-at nyomott, ami mutatja, hogy a koik lassabban nőnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában