Erőművész

2022.08.13. 12:00

Mádon emeli a tárcsákat

Juhász Péter bosnyák, román és spanyol versenyekre is elutazhat.

KT

A Balaton-parti városban lenyűgöző képességeiből tartott bemutatót a Föld egyik legerősebb embere, a négyszeres világbajnok és nyolcszoros Arnold Classic-győztes Zydrunas Savickas. A 47 esztendős litván titán a fekvenyomó-Európa-bajnokság társszervezője, a Prémium Média & Sport Management Zrt. meghívására érkezett hazánkba, a baltikumi erőművész a CESA Strongman Prémium Liga negyedik fordulójának vendége volt. 

Felemelő lesz 

A versenyt a siófoki Scitec Muscle Beach területén tartották. A Magyarország első és jelenleg is legnagyobb, főleg erőemelő, testépítő és fitnesz­sportolók számára rendezett szabadtéri fesztiváljára regisztráltak öt számban mérték össze képességüket. A leglátványosabb mutatvány a kamionhúzás volt: a csaknem 40 fokos meleg próbára tette a sportolókat. 

– Elégedett vagyok a produkciómmal – mondta Juhász Péter, aki Tiszaújvárosban tűzoltóként dolgozik. – Tartottam a kamionhúzástól, a 145 kilós rönkismétlésre pedig nem gyakoroltam, úgy voltam vele, hogy kettőt ha nyomok, akkor a hőségben ez egész jó lesz. Ez sikerült, sőt megvolt a harmadik és a negyedik gyakorlatom is. 

A Mádon élő erősember meghívást kapott három nemzetközi viadalra, míg következő megmérettetésére a liga ötödik fordulója keretében szülőhelyén kerül sor. 

– Augusztus 27-én lépek fel Mádon – folytatta Juhász Péter, majd hozzátette: – Felemelő lesz hazai pályán, a felújított főutcán csatázni.

(A borítóképen: Juhász Péter egyik mutatványa | Fotó: Prémium Média & Sport)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában