Balla csa­lád

2022.07.22. 16:00

A klarinéttól a dobig és a síptól a zászlóig

A Balla csa­lád két tagja, Miklós és Levente egymásra ütött: mindketten fújnak.

Kolodzey Tamás

Balla Miklós zenész és Balla Levente játékvezető-zenész. Fotó: Olvasónktól

A família feje, Balla Miklós, a Miskolc Dixieland Band alapítója klarinéttal és együttesével szerzett magának országos hírnevet, fia, Levente pedig a futballszakma szépreményű fiatalja.

Már tanít

– Hét évvel ezelőtt, egyik osztálytársam súgására jegyeztem el magam a játékvezetéssel – kezdte a huszonhárom esztendős asszisztens, aki zászlóval a kezében szolgál a különböző szintű találkozókon. – Megtetszett nekem a partjelzői feladatkör, ezért ezt választottam, de a futsal műfajban a sípot fújom, NB II.-es mérkőzéseket vezetek. Otthon sokat beszélgetünk a zenéről és a fociról, eljárunk egymás „munkahelyére”, sőt azzal is dicsekedhetek, hogy apa együttesével olykor fellépek, ha úgy tetszik, helyettesítőként dobolok, sőt már tanítok, a hat–tizennégy éves gyerekeket a Premier Alapfokú Művészeti Iskolában nevelgetem erre a műfajra.

Arra a kérdésre, hogy egy ütősnek milyen tulajdonságokra van szüksége a minőségi munkához, a sípos-zászlós-zenész így felelt:

– Elsősorban ritmus- és ütem­érzékre, de ezen a nagyon nehéz terepen is fontos a tehetség, a kitartás és a szorgalom. Ami pedig a saját jövőmet illeti: most inkább a játékvezetésre összpontosítok, így egyelőre nálam csak másodlagos a dobolás, persze ki tudja, hogy a jövőben milyen irányt vesz majd az életem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában