Közösség

2022.02.15. 15:00

Gondolnak a szépkorúakra és a gyermekekre egyaránt

A fiatalok feladata a Valentin-napra és a farsangra való felkészülés volt.

ÉM

Forrás: PH

A Kékedi Szépkorúak Társasága első találkozóját 2022. január 18-án tartotta meg, majd ezt követően minden keddi napra tervezi az összejöveteleket. A találkozók helyszíne Kéked közösségi színtere. 

 

A település közművelődési szakemberének, Maczega Mártonnénak régi álma valósult meg ennek a kis társaságnak a létrehozásával, ahol valamennyi idős lakos családias környezetben, jó hangulatban töltheti el szabadidejének egy kis részét. 

 

Felidézték a múltat 

 

A közösség résztvevői a közösen megélt régi élmények, történetek felidézésével, elmesélésével és régi fotók nézegetésével tették még érdekesebbé a találkozókat. Az együttléteket, a kötetlen beszélgetést egy kis finom teával és házi süteménnyel varázsolták még kellemesebbé. Immár a negyedik alkalommal valósult meg a találka, ahol ismét nagyon jól érezte magát a mostanra már kialakult kis csapat. Az elkövetkezendő időre sokféle érdekes, szórakoztató programot terveznek a társaság részére. Kirándulásokat az országban, színházlátogatást, név- és születésnapi köszöntőket, húsvét és karácsony megünneplését, szabadtéri programokat, szalonnasütést és bográcsozást, sütést-főzést a saját receptjeikkel – mondta el a közművelődési felelős.

 

Sok szeretettel várták a kékedi gyerekeket a közelmúltban megtartott kézműves-foglalkozásra. A vártnál is nagyobb érdeklődés övezte a programot, mely a közösségi színtér nagytermében vidám, jó hangulatban zajlott, és a résztvevőket egy kis édességgel és üdítővel vendégelték meg. A program a Valentin-napra és a farsangra való felkészülés volt. Először a Valentin-napi szeretetszimbólumok elkészítésében je­leskedtek a gyerekek, majd ezt követően a farsangi álarcok elkészítésével foglalatoskodtak. Pihenés közben a fotósarokban a sellő- és a bohóctábla mögött arcukat beillesztve készültek a fényképek. Jó volt látni a csillogó szemüket, mikor szüleiknek örömmel mutatták az elkészített Valentin-napi meglepetést. A legjobban annak örültek a gyerekek, hogy az elkészített alkotásokat kirakták a könyvtár ablakába, mert így meg tudták mutatni a barátoknak, testvéreknek és nagyszülőknek is, hogy milyen ügyesek és kreatívak voltak.

 

(A borítóképen: Aktívak a szépkorúak Kékeden)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában