Szavalóverseny

2022.01.10. 15:00

Jó tónusú hangot keresnek

Különleges hanganyagokkal pályázó előadókat várnak a Hangra fel! szavalóversenyre.

DA

Hangra fel! országos és határokon átívelő versmondó versenyt hirdet a látássérülteket segítő kiadványokra fókuszáló Helma kiadó.

 

Hangoskönyv készülhet 

 

Az irodalmi pályázat különlegessége, hogy olyan hanganyagokat várnak, amelyek érdekességeket, akár effekteket is tartalmaznak, és szakítanak a versmondás klasszikus hagyományával. 

 

Ehhez Pete László Miklós nívódíjas kortárs író 20 verséből lehet választani, aki a zsűrinek is tagja. A versenyre bármelyik korosztályból jelentkezhetnek. 

 

A felvett szavalatokat a helma.hu oldalon található pályázati kiírás felületére kell feltölteni 2022. január 20-ig. A beküldött felvételek a kiadó YouTube-csatornáján és közösségi oldalán is megtekinthetők, a Hobby Rádióban pedig meghallgathatók lesznek. 

 

A produkciókat négytagú szakmai zsűri értékeli, amelynek látássérült tagja is van. Az eredményhirdetést 2022. február 19-én tartják online bejelentkezéssel egybekötve. 

 

– Kiírásunk célja, hogy olyan jó tónusú hanggal rendelkező pályázókat találjunk, akikkel később hangoskönyvet is tudunk készíteni, akár többszereplőset. Emiatt leginkább olyan szavalatokat fogunk értékelni, amelyek egyedi megközelítéssel adják vissza a verseket, illetve érdekes hangaláfestést vagy zenét tartalmaznak – mondta Dvariecki Bálint, a Helma kiadó ügyvezető tulajdonosa.

Dvariecki Bálint | Forrás: Olvasónktól

– A továbbiakban kiadványainkkal azokat a színvonalasan író kortárs szerzőket is szeretnénk támogatni, akik eddig nem találtak maguknak kiadót. 

 

– Egy látássérült számára az a legfontosabb, hogy jól artikulált, érthetően előadott hangoskönyvek jelenjenek meg, színészek vagy tehetséges önkéntes felolvasók segítségével – fűzte hozzá Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke. – A megyei könyvtár Szabó Lőrincz­-fiókkönyvtárának nálunk található a letéti hangoskönyvtára. Emellett az országos szövetség ötezer kötetből álló hangoskönyvtárának kiadványait is sokan használják a telefonjuk applikációjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában