Beruházások

2021.11.26. 19:30

Korszerű körülmények oktatásban, nevelésben

Számos megvalósult beruházást adtak át Gelejen.

Fotó: ÉM

A Magyar Falu Program keretein belül mikrobuszra, orvosi eszközökre, illetve óvodai udvari játékok beszerzésére kaptak támogatást a településen. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati keretén belül történhetett meg az általános iskola energetikai felújítása. Az intézmény renoválása azért volt fontos, hogy az ott tanuló gyermekek megfelelőbb körülmények között tanulhassanak.

A TOP, valamint a Vidékfejlesztési Program pályázatán belül valósult meg a szociális alapellátás fejlesztése, az önkormányzati konyha bővítése, továbbá napelem, napkollektor és a légtechnika kiépítése. A már meglévő 90 négyzetméteres főzőhelyiséget újabb 70 négyzetméterrel nagyobbították meg. Emellett pedig új eszközökkel és berendezésekkel is gazdagodott az önkormányzat konyhája.

Az EFOP programban a „Legyen jobb a gyermekeknek a mezőcsáti kistérségben” című projekt keretein belül ifjúsági központ kialakítására nyert támogatást az önkormányzat.

Mindezek mellett a Belügyminisztérium támogatása által megvalósult pályázatok közé tartozik az óvoda felújítása, valamint bővítése, amely fontos az óvodás gyermekek számára, akik a beruházás óta mindennap különböző sport- vagy művészeti tevékenységgel találkozhatnak ott.

„Gelej az elmúlt években kihasználta a pályázatok adta lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik a település infrastruktúrájának fejlődését, valamint a támogatásoknak köszönhetően korszerű körülmények között folyhat az intézményekben az oktatás, nevelés” – tudtuk meg Tállai Andrástól, a térség ország­gyűlési képviselőjétől.

(A borítóképen: Az átadási ünnepségen: számos területen léptek előre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában